sunrisebegeleiding

Sunrise begeleiding
Heindijk 29
3233 LE Oostvoorne
info@sunrisebegeleiding.nl

Jongeren

Wat doet Sunrise

Vaak gaat het goed op school, maar soms ook niet. Je hebt moeite met de andere leerlingen en weet niet hoe je het beste kan gedragen. Het kan ook gebeuren dat je angstig bent, bang om naar school te gaan en ook bang om in school de lessen te volgen. Je vindt het zelf ook vervelend, maar het lijkt wel of er niets tegen de doen is.

Sunrise begeleidt jongeren van 12 tot en met 17 jaar die niet meer naar school kunnen of willen. Wat wij samen met jou doen is het zorgen dat je weer beter in je vel komt te zitten, dat je weer zelfvertrouwen hebt en dingen wel zelf oppakt. Zodra je eraan toe bent gaan we samen met jou en je ouders met je school overleggen. Dan kunnen we bespreken of je weer een aantal lessen kan volgen. Of dat een stage een goed idee is. Als de school weer goed gaat bouwen we Sunrise af. 

Wat is het programma

Het grootste deel van de activiteiten doen we bij ons in Rockanje. De dag wordt gestart met het samen bespreken wat we die dag gaan doen. Het eerste half uur zijn dat vaak de karweitjes en taken die bij het verzorgen van dieren horen. Daarna werken in kleine groepjes aan de doelen die voor jou en andere jongeren gelden. Voorbeelden zijn het aan kunnen geven van grenzen, het kunnen omgaan met je emoties en het samenwerken met de andere jongeren. Dat kan met sport en spel of door trainingen. Je kunt ook door ons worden gecoacht om te leren wat je aan je aan jezelf zou kunnen en willen veranderen. Wat we doen gaat altijd samen met de ‘waarom’ vraag. Wat wil jij bereiken? Hoe wil je dat doen? Wat werkt voor jou het beste? En na afloop, hoe ging het? Welke keuze heb je gemaakt? Hoe zou het ook kunnen?

Sunrise begeleiding
Waar ligt Sunrise

Sunrise ligt net buiten de gemeente Rockanje. Het is een prachtige omgeving met een stal en veel dieren. Op een deel van de zolder van de stal hebben we een ruimte gemaakt om samen te kletsen, te werken aan bijvoorbeeld je rijbewijs of te overleggen met je begeleiders.

Waar gelooft Sunrise in

Wij gaat uit van wat je kan en niet wat je lastig vindt. Anders gezegd, we gaan uit van je mogelijkheden en kracht en niet van de belemmeringen. Sunrise doet dit samen met jou, je ouders en alle anderen die je daarbij kunnen helpen. We maken samen een goed plan waarin staat wat we doen, wat we willen bereiken en wat dat oplevert.  

Contact

Kenniscentrum

Beelden spreken

Sunrise begeleiding

Hulpmiddelen

Coachen met behulp van paarden

Lees alles ....

Het sunrise traject, omschreven als "leerkuil"

Lees alles ....

Creatief en pragmatisch vs ontwikkelen van vaardigheden en nieuwe projecten

Lees alles ....

Oriënteren op werkplekken en behalen van certificaten.

Lees alles ....