sunrisebegeleiding

Sunrise begeleiding
Heindijk 29
3233 LE Oostvoorne
info@sunrisebegeleiding.nl

Creatief en pragmatisch vs ontwikkelen van vaardigheden en de nieuwe projecten!

Voordat we gaan vertellen wat creatief zijn en projecten bij Sunrise inhouden willen we beschrijven wat onze werkwijze, creatief en pragmatisch, zo succesvol maakt in het ontwikkelen van het aanleren van vaardigheden.

Zoals eerder omschreven in onze werkwijze bespreken we nu de tweede fase van ons traject, werken aan competenties bestaande uit persoonlijke kwaliteiten, kennis en vaardigheden.

We zoomen nu in op waarom onze werkwijze een goede invloed heeft op het aanleren van vaardigheden.

Wij van Sunrise zijn creatief, pragmatisch en echte doeners. Creativiteit betekent voor ons dan ook het in staat zijn om originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen uit te denken, oftewel het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en of te creëren. We maken een inschatting en zijn ervaren en in staat te improviseren en ons te richten op wat de jongeren op dat moment nodig hebben. We nemen de jongeren mee in deze werkwijze en zo zullen ze ervaren, leren en zich ontwikkelen in creatief denken en handelen. Zo leren ze denken in oplossingen, mogelijkheden en zullen meer veerkracht hebben. Het omvat vrijwel alle vaardigheden die belangrijk zijn om te ontwikkelen tot een onafhankelijk gelukkig functionerend individu.

Bij Sunrise zul je daarom de ruimte en vrijheid ervaren om jezelf te ontwikkelen.

En er is altijd iets te doen, initiatief nemen wordt zeer gestimuleerd evenals creatief denken wat we hebben omschreven. Niks is te gek;  pimpen van meubels, het bouwen van hokken, muurschilderingen maken, foto-shoots van jezelf met de paarden, tekenen, schilderen, knutselen, hout graveren  een oorlogslandschap maken, een muizenhotel bouwen, nestkastjes maken, samen zingen, stoeien, tractor rijden, vuurtjes maken, alles wat je je maar kunt bedenken.

Nieuw zijn de “projecten” bij Sunrise
Winter 2021 verzorgt E’lijah officieel één keer in de week de dans en het acteren bij Sunrise, ze heeft ervaring met lesgeven, ze geeft 2 uur per week les op een dansschool en doet mee in een theatershow.

Van daaruit zijn we projecten gaan bedenken, denk aan fotoshoots, films en documentaires maken, gevuld met muziek, dans en theater en alle creativiteit die je erin kan verwerken. We worden hier in bijgestaan door E’lijah onze nieuwe aanwinst op het gebied van dans en theater. Ze is op  het kamp begonnen met het ondersteunen van de begeleiders van de projecten van Sunrise. Ze doet de choreografie en de dans verwerken in bepaalde thema’s en zo hebben we vorig jaar een Halloween film opgenomen waarin iedereen zijn kwaliteiten kon benutten. Dans, Acteren, make up en kleding, filmen en monteren, motiveren en begeleiden enz. Het was een groot succes.

We zijn nu bijna klaar met het volgende project waarbij verschillende jongeren muziek gaan maken, gitaar, piano en zang, spoken word schrijvers , vertellers, filmmakers, kleding, make up, licht en geluid en noem maar op, iedereen kan mee doen.

Contact

Kenniscentrum

Beelden spreken

Sunrise begeleiding
Sunrise begeleiding

Hulpmiddelen

Coachen met behulp van paarden

Lees alles ....

Het sunrise traject, omschreven als "leerkuil"

Lees alles ....

Creatief en pragmatisch vs ontwikkelen van vaardigheden en nieuwe projecten

Lees alles ....

Oriënteren op werkplekken en behalen van certificaten.

Lees alles ....