sunrisebegeleiding

Sunrise begeleiding
Heindijk 29
3233 LE Oostvoorne
info@sunrisebegeleiding.nl

Coachen en oefeningen  met behulp van paarden

Gedurende onze aanwezigheid op stal is er veel interactie met de dieren. De paarden spelen hierin een grote rol. De paarden wonen op onze werk locatie en hebben zo hun eigen manier en structuur voor het doorbrengen van hun dag. Je komt ze dan ook overal tegen.

De begeleiders gebruiken de aanwezigheid van de dieren en organiseren een aantal keer in de week een leuke, uitdagende oefening, in de groep of individueel. Bij het uitvoeren van de oefening, ervaring gericht leren, ontstaat een situatie die beroep doet op de ontwikkeling en vaardigheden van de jongeren.

De paarden lijken de reuring  interessant te vinden, ze zijn vrijwel altijd van de partij! Zo brengen ze tijdens de oefeningen gezelschap of steun, afleiding en soms zelfs chaos of irritatie. Allemaal situaties die voor uitdaging zorgen maar ook gevoelens en gedrag oproepen bij de jongeren. Wij van Sunrise maken de vertaalslag tussen het paard en de jongeren.

Bij Sunrise zijn we met betrekking tot de paarden, geschoold als gedragstherapeut en ruim ervaren in natuurlijk houden van paarden. We zijn gediplomeerd voor hulpverlening en coaching met behulp van paarden.

Onze visie en een unieke manier voor het houden van paarden:

Wij streven ernaar dat de dieren zich zo vrij mogelijk voelen en zo dicht mogelijk staan bij hun natuur. De paarden worden niet opgesloten maar lopen vrij rond. Er is ruimte om warm te slapen en er is genoeg voedsel aanwezig. De kudde is stabiel maar zeer divers, er is dus altijd beweging. De paarden hebben allemaal hun eigen karakter en de puurheid van het niet gedresseerde paard maakt ze uitzonderlijk goede leermeesters. Vertrouwen in en samenwerking met elkaar is dan ook noodzakelijk.

Niet te vergeten onze andere dieren!
Geiten het zijn bijzondere dieren

Onze grote, sterke knuffelgeiten zijn bijzonder van karakter. Ze zijn speels, lief, zachtaardig, aanhankelijk en nieuwsgierig, ze willen geen moment van de dag iets missen. Geiten zijn intens van karakter, ze geven duidelijk aan wat ze wel en niet willen. Geiten zijn behoorlijk eigen “wijs” en komisch. En om het spannend te houden, onze geit Joost die menigeen aan het schrikken heeft gemaakt met zijn bazige en stoute gedrag. De geiten lopen bij ons los tussen de andere dieren en ook in hun aanwezigheid net als bij de paarden zorgen ze voor leersituaties en coach momenten.

Op stal kom je nog veel meer dieren tegen, Billy de langharige rode kat, Reggie, Sisi en Marley de Caique papegaaien, veel prachtige pauwen en de konijnen George en Sofie.
Zie de foto’s bij Beelden spreken

Contact

Kenniscentrum

Beelden spreken

Sunrise begeleiding

Hulpmiddelen

Coachen met behulp van paarden

Lees alles ....

Het sunrise traject, omschreven als "leerkuil"

Lees alles ....

Creatief en pragmatisch vs ontwikkelen van vaardigheden en nieuwe projecten

Lees alles ....

Oriënteren op werkplekken en behalen van certificaten.

Lees alles ....